Hallå där Carl Otto Berg!

Carl Otto Berg började jobba med Public Affairs och kommunikation på Friskolornas riksförbund den 10 augusti. Tidigare har han bland annat varit pressekreterare hos förra jämställdhetsministern Maria Arnholm. Här får du veta mer om Carl Otto.

Vem är du?

– Jag har läst nationalekonomi i Lund. Tidigare har jag jobbat med kommunikation inom politiken men också gjort ett internship på Prime PR. Närmast var jag pressekreterare hos tidigare jämställdhetsministern Maria Arnholm.

Vad är det bästa med att börja jobba på Friskolornas riksförbund?

– Det finns så mycket att sätta tänderna i! Jag tycker mångfald och valfrihet är viktiga frågor. Det är en betydelsefull tid för påverkansarbete nu för friskolorna och för att stå upp för valfriheten. Vi ska bli bättre på att visa positiva exempel från verksamheterna. Vi får till exempel inte glömma alla fantastiska fristående förskolor – de gör ett kanonjobb – jag har sett det med egna ögon runt om i landet!

Har du annan erfarenhet som kan komma till nytta?

– Jag har själv utbildningspolitisk erfarenhet som f.d. fritidspolitiker i Lund och i Blekinge. Som pressekreterare hanterade jag också förskolefrågor. Jag har ett brett nätverk inom politiken. Det är bara att börja jobba!

Carl Otto Berg började jobba med Public Affairs och kommunikation på Friskolornas riksförbund den 10 augusti.