04 juli 2016

Friskolebloggen

ULLA HAMILTON / VD på Friskolornas riksförbund

Det bästa för Sverige måste vara ledstjärnan i regeringens politik. Inte det bästa för (s) maktinnehav.

Har precis varit på ett seminarium som Kairos Future om värderingar i den unga generationen. En viktig sak är äkthet och ärlighet. Det är intressant perspektiv med tanke på Dagens Industris artikel idag om att (s) av taktiska skäl kommer att driva vinstfrågan.

DIs PM Nilsson konstaterar ”Att förbjuda vinst i ett företag är att förbjuda det för alla”. Vi vet att 9 av 10 som har barn upp till sex år anser att det är viktigt att kunna välja skola. Goda förutsättningar för att driva fristående skolor krävs för att denna valfrihet ska kunna förverkligas.

Det är sorgligt att -om DI har rätt- att (s) åter sätter de egna maktsträvandena före en bra kvalitet i vård, skola och omsorg. De vet att det inte är höga vinster i friskolorna, ändå sprider de myter om detta. Det är sorgligt att Sverige har fått sådana regeringsföreträdare.

Sverige behöver ärliga politiker som bjuder in näringsliv mfl goda krafter för att utveckla välfärden och tillväxten i landet. Det gör man inte genom att blåsa till strid mot hela näringslivet. För vilken bransch står näst på tur där vinsterna enligt (s) är för höga?

Skolkommunalrådet ägnar sig åt lagtrots – det är inte okej

08 april 2024

Det socialdemokratiska skolkommunalrådet i Göteborg Viktoria Tryggvadottir Rolka tycker inte om skollagen, och hon tycker inte om det fria skolvalet.

Friskolor höjer andelen behöriga lärare

04 april 2024

Andelen behöriga lärare ökar något i både grundskolan och gymnasieskolan jämfört med föregående läsår. Det skriver Skolverket idag. De har

Mobbing oacceptabelt på IES Borås