Skolavslutningen står för dörren. Och med den – de ofta ganska jobbiga samtalen om betyg.

Oavsett om ditt barn kommer hem med toppbetyg eller mindre bra resultat kan det vara knepigt att snacka betyg. Ska man verkligen uppmuntra betygshetsen med all den stress det innebär? Hjälper det att klaga på sitt barns dåliga betyg? Du hör ju själv – det här kan vara svårare att prata om än blommor och bin!

Vi har sammanfört de klokaste experterna och bett dem om deras bästa tips – här hittar du vår guide till de svåra samtalen om betyg.

FOTO: Istock

Laglighetsprövning Göteborg

11 april 2024

Göteborgs kommun har beslutat om ett resurstillskott till den kommunala skolverksamheten men beslutade samtidigt att inte betala ut kompensation till

Harvard på gymnasiet

10 april 2024

Sjölins Gymnasium inspireras av Harvards metoder: ”Bidrar till förståelse på djupet” Harvard Business School har gjort sig känt för sin

Årsmöteskonferens – Så kan friskolor bidra i en orolig tid

09 april 2024

Flyktingkatastrofen hann nätt och jämnt mattas av innan Covid-19 gjorde entré. Knappt hade pandemin lagt sig, så utbröt krig i

Skolkommunalrådet ägnar sig åt lagtrots – det är inte okej

08 april 2024

Det socialdemokratiska skolkommunalrådet i Göteborg Viktoria Tryggvadottir Rolka tycker inte om skollagen, och hon tycker inte om det fria skolvalet.