BTJ – Ladda ditt skolbibliotek

I samarbete med Friskolornas riksförbund erbjuder BTJ skolbibliotekslösningar som ger rätt förutsättningar för att lyfta läsglädje och lärande. Medlemmar i Friskolornas riksförbund har 10–15 procent rabatt på media och upp till 54 procent rabatt på tjänster.

Till erbjudandet

Våra anpassningsbara tjänster är utformade för att anpassas efter lokala behov utifrån skollagen och läroplaner. Genom att underlätta urval, inköp och mer får skolbiblioteksansvarig tid och resurser att fokusera på det pedagogiska arbetet som gör skillnad.

Vi kallar det Ladda ditt skolbibliotek. BTJ ser till att skolbibliotekets mediebestånd är ständigt aktuellt, för en fast månadskostnad. Personalen kommer att vara uppdaterad med de senaste kunskaperna via våra utbildningar, och verktyg för MIK erbjuds med tjänsten ArtikelSök.

Skolbibliotekets mediebestånd ska spegla skolans profil, värdegrund och elevers olika behov. Detta kan förändras över tid och nya behov kan uppstå. Om böcker försvinner, går sönder eller blir inaktuella är det inget problem – allt ingår i vårt erbjudande. Och ett skolbibliotek från BTJ utökas varje år dessutom ingår ett kostnadsfritt utbyte av en del av bokbeståndet.

Vi är måna om hållbarhet och arbetar därför med cirkulär resursanvändning. Det betyder att böcker ni skickar tillbaka kan sändas till andra skolor som behöver dem. Det viktiga är att ni alltid har ett uppdaterat innehåll och färska kunskaper till hands.