13 juni 2024

Den 13 juni höll vi tre webbinarier för de medlemmar som vill veta mer om vad ett medlemskap i Almega Utbildning innebär

På de två första webbinarierna gick vi igenom skillnader mellan de olika kollektivavtalen – Fremia/Arbetsgivaralliansen och Sobona.

Fremia/Arbetsgivaralliansen – presentation Info till FRfs medlemmar Fremia och AA

Sobona – presentation Info till FRfs medlemmar Sobona

På det sista webbinariet beskrev vi Almega Utbildnings kollektivavtal och Almegas arbetsgivarservice, utan att göra jämförelser med andra kollektivavtal.

Almega Utbildnings kollektivavtal och Almegas arbetsgivarservice

Presentation Almegas arbetsgivarservice

Nedan följer även kort sammanfattning av

Förutsättningar för medlemskap i Almega Utbildning om man är med i en annan arbetsgivarorganisation

Företag som har kollektivavtal med en annan arbetsgivarorganisation än Almega Tjänsteföretagen, och som vill vara med i Almega Utbildning, behöver skriftligen säga upp sitt medlemskap där och söka medlemskap i Almega samt meddela vilket datum utträdet från den andra arbetsgivarorganisationen sker. Om övergången ska ske i samband med årsskiftet behöver uppsägningen i den andra arbetsgivarorganisationen göras senast den 30 juni, givet att de flesta arbetsgivarorganisationer brukar ha sex månaders uppsägningstid.

Efter att Almega har mottagit en bekräftelse med utträdesdatum, kommer företaget att få en mall för kallelse till eventuell inrangering. Ett möte med företaget bokas av ansvarig förhandlare för närmare genomgång och planering av inrangeringen.

För blanketter och kontakt med Almegas medlemsservice, mejla medlem@almega.se

Vad ett medlemskap i ett förbund inom Almega ger

• Ett anpassat kollektivavtal som förhandlats fram för just din bransch.
  • Stöd och råd i allt som rör arbetslivet: arbetsmiljö, arbetsrätt och tvister – för att du ska kunna fokusera på att utveckla din verksamhet.
  • Stöd dygnet runt via vår kunskapsbank Arbetsgivarguiden – med mallar, blanketter, checklistor, kollektivavtal och mycket mer.
  • Utbildningar till förmånliga medlemspriser, som hjälper dig som arbetsgivare att utveckla din verksamhet på bästa sätt.
  • Pensions- och försäkringslösningar för din personal, med kostnadsfri rådgivning.
  • Politisk påverkan. Genom ett nära samarbete med våra styrande politiker kan vi skapa de bästa förutsättningar för att du ska kunna driva och utveckla din verksamhet.

Har du fler frågor kan du maila hedda.mann@almega.se eller daniel.andersson@almega.se

Du kan även ladda ned det brev som vi skickat ut och en sammanfattande
presentation från Almega.

Laglighetsprövning Göteborg

11 april 2024

Göteborgs kommun har beslutat om ett resurstillskott till den kommunala skolverksamheten men beslutade samtidigt att inte betala ut kompensation till

Inrapportering av årsomsättning

18 januari 2024

Friskolornas riks­förbund arbetar för att utveckla och höja kvaliteten i svensk förskola och skola utifrån grundpelarna valfrihet för barn, elever och föräldrar, lika

Dom i Kammarrätten stoppar möjligheten till retroaktiv skolpeng

15 juni 2023

N Den här sidan kan bara läsas av våra inloggade medlemmar. Kom ihåg mig Glömt lösenordet?

Nya lagar och regler halvårsskiftet 2023

14 juni 2023

I sommar och till hösten börjar några nya lagar och regler att gälla. Vissa har vi berättat om tidigare i