08 december 2022

Den 6 december samlade vi de främsta betygsexperterna och skolpolitikerna för att reda ut frågan en gång för alla. Nu kan du se presentationer och hela seminariet i efterhand.

Betygsinflation och alldeles för många elever som inte når kunskapskraven. Vi har debatterat frågorna länge, men ibland känns det som att vi ändå står och stampar. Finns det över huvud taget ett betygssystem som kan garantera likvärdighet och hög kvalitet?

Krister Sund, revisionsdirektör på Riksrevisionen redovisade sin rapport om betygsinflationen. Medförfattare är Jenny Hedström, revisor och Christian Andersson, revisionsdirektör.

Rapporten kommenterades av Per Måhl, betygsexpert, Anders Auer och Hannes Theander, undervisningsråd på Skolverket, samt av riksdagsledamöterna Mathias Bengtsson (Kd), Fredrik Malm (L), Josefin Malmqvist (M), Patrick Reslow (SD) och Åsa Westlund (S).

Samtalet leddes av Cecilia Garme.

Rikrevisionens pressentation för nedladdning Riksrevisionen presentation granskningsrapport statens insatser för likvärdig betygssättning

Skolverkets presentation för nedladdning:Skolverket likvärdiga betyg och meritvärden

Nya lagar och regler från halvårsskiftet 2024

19 juni 2024

I sommar och till hösten börjar några nya lagar och regler att gälla. På Skolverkets webb finns samlad information om

Utökad kontroll av uppgifter i belastningsregistret

17 juni 2024

Friskolornas riksförbunds yttrande över promemorian Utökad kontroll av uppgifter i belastningsregistret U2024/01028 Ladda ned hela remissvaret Remissvar FR_pm Utökad kontroll

Vem bryr sig om elever som behöver omfattande stöd?

17 juni 2024

Det är en minst sagt relevant fråga. Nu senast har det kommit en dom i Högsta domstolen, som innebär att

Informationsträffar Almega

13 juni 2024