19 januari 2021

Missade du föreläsningen med Carl Heath, utbildningsdirektör RISE? Se den på vår Youtubekanal.

Han är en av landets ledande när det gäller digitalisering av skolan. Han ger tips om hur man ska tänka när det gäller nyttjandet av digitaliseringens möjligheter i skolan och undervisningen samt i kvalitetsuppföljningen och i kommunikationen med föräldrar.

Carl är verksam i gränslandet mellan digitalisering, samhällsfrågor, lärande och interaktionsdesign. I över ett decennium har han arbetat med frågor kopplade till digitaliseringen av samhället, ofta med fokus på utbildningsområdet. Han har också varit med och utvecklat Skola Hemma i anslutning till att pandemin bröt ut i våras. Föreläsningen är en bra förberedelse inför Internetstiftelsens seminarium.

Nya lagar och regler från halvårsskiftet 2024

19 juni 2024

I sommar och till hösten börjar några nya lagar och regler att gälla. På Skolverkets webb finns samlad information om

Utökad kontroll av uppgifter i belastningsregistret

17 juni 2024

Friskolornas riksförbunds yttrande över promemorian Utökad kontroll av uppgifter i belastningsregistret U2024/01028 Ladda ned hela remissvaret Remissvar FR_pm Utökad kontroll

Vem bryr sig om elever som behöver omfattande stöd?

17 juni 2024

Det är en minst sagt relevant fråga. Nu senast har det kommit en dom i Högsta domstolen, som innebär att

Informationsträffar Almega

13 juni 2024