29 april 2020

Regeringen har fattat ett beslut som gör det möjligt för skolor som är öppna att erbjuda fjärr- eller distansundervisning när det behövs på grund av att elever eller lärare inte är närvarande i skolan med anledning av Folkhälsomyndighetens rekommendationer avseende sjukdomen covid-19. Det gäller t ex elever och lärare som har milda symtom på smitta och som i vanliga fall hade varit i skolan. Hur undervisningen närmare ska organiseras är en fråga för skolan, huvudmannen och rektorn behöver organisera utbildningen så att det blir en rimlig arbetssituation för både lärare och elever. Det handlar således om en möjlighet och innebär alltså inte någon skyldighet för en huvudman att tillämpa bestämmelserna. Syftet med beslutet är inte heller att lösa situationen när barn hålls hemma från skolan på grund av föräldrars oro.

Läs regeringens information om beslutet här.
      Läs Skolverkets information här.

Nej, Magdalena Andersson, koncernerna har inte makten

19 april 2024

Det är föräldrar och elever som sitter på den. På torsdagen gjorde Magdalena Andersson (S) ett utspel där partiet krävde

Nu kommer ett förslag om Insynslag