16 april 2015

​Mikaela Valtersson, vice vd i Kunskapsskolan, valdes enhälligt om till ordförande för Friskolornas riksförbund vid årsmötet den 16 april. Styrelsen fick fem nya ledamöter med erfarenhet av att driva såväl förskola och skola som elevfrågor.

Det blev även omval för vice ordförande Ulrica Bennesved som också är styrelseordförande och verksamhetschef för Älghults friskola.

– Det känns oerhört bra med all den här kompetensen i styrelsen. Nu ska vi fortsätta vårt arbete för alla elevers och föräldrars rätt att välja förskola och skola och för att höja kvaliteten i den svenska skolan, säger Mikaela Valtersson, ordförande i Friskolornas riksförbund.

Hela Friskolornas riksförbunds styrelse vald vid årsmötet 16 april:

Ordförande Mikaela Valtersson, vice vd Kunskapsskolan (omval)

Vice ordförande Ulrica Bennesved, styrelseordförande och verksamhetschef Älghults friskola (omval)

Bo Nyberg, rektor Källskolan (omval)

Marie Pilfalk, rektor och delägare Broholmsskolan, (omval)

Magnus Selberg, vd och styrelseledamot Nya Läroverket, (omval)

Marcus Strömberg, vd och koncernchef AcadeMedia, (omval)

Marita Andersson, vd och delägare Inspira förskolor & skolor (nyval)

Åsa Enström, rektor och utvecklingsledare Solhagagruppen (nyval)

Mattias Hallberg, studerande och tidigare ordförande Sveriges Elevkårer (nyval)

Sara Karlin, vd och delägare Atvexa (nyval)

Ralph Riber, vd och styrelseledamot Internationella Engelska Skolan (nyval)

Kontakt:

Magnus Johansson, kommunikatör, tfn 072-222 7804

Laglighetsprövning Göteborg

11 april 2024

Göteborgs kommun har beslutat om ett resurstillskott till den kommunala skolverksamheten men beslutade samtidigt att inte betala ut kompensation till

Harvard på gymnasiet

10 april 2024

Sjölins Gymnasium inspireras av Harvards metoder: ”Bidrar till förståelse på djupet” Harvard Business School har gjort sig känt för sin

Årsmöteskonferens – Så kan friskolor bidra i en orolig tid

09 april 2024

Flyktingkatastrofen hann nätt och jämnt mattas av innan Covid-19 gjorde entré. Knappt hade pandemin lagt sig, så utbröt krig i

Skolkommunalrådet ägnar sig åt lagtrots – det är inte okej

08 april 2024

Det socialdemokratiska skolkommunalrådet i Göteborg Viktoria Tryggvadottir Rolka tycker inte om skollagen, och hon tycker inte om det fria skolvalet.