16 april 2015

​Mikaela Valtersson, vice vd i Kunskapsskolan, valdes enhälligt om till ordförande för Friskolornas riksförbund vid årsmötet den 16 april. Styrelsen fick fem nya ledamöter med erfarenhet av att driva såväl förskola och skola som elevfrågor.

Det blev även omval för vice ordförande Ulrica Bennesved som också är styrelseordförande och verksamhetschef för Älghults friskola.

– Det känns oerhört bra med all den här kompetensen i styrelsen. Nu ska vi fortsätta vårt arbete för alla elevers och föräldrars rätt att välja förskola och skola och för att höja kvaliteten i den svenska skolan, säger Mikaela Valtersson, ordförande i Friskolornas riksförbund.

Hela Friskolornas riksförbunds styrelse vald vid årsmötet 16 april:

Ordförande Mikaela Valtersson, vice vd Kunskapsskolan (omval)

Vice ordförande Ulrica Bennesved, styrelseordförande och verksamhetschef Älghults friskola (omval)

Bo Nyberg, rektor Källskolan (omval)

Marie Pilfalk, rektor och delägare Broholmsskolan, (omval)

Magnus Selberg, vd och styrelseledamot Nya Läroverket, (omval)

Marcus Strömberg, vd och koncernchef AcadeMedia, (omval)

Marita Andersson, vd och delägare Inspira förskolor & skolor (nyval)

Åsa Enström, rektor och utvecklingsledare Solhagagruppen (nyval)

Mattias Hallberg, studerande och tidigare ordförande Sveriges Elevkårer (nyval)

Sara Karlin, vd och delägare Atvexa (nyval)

Ralph Riber, vd och styrelseledamot Internationella Engelska Skolan (nyval)

Kontakt:

Magnus Johansson, kommunikatör, tfn 072-222 7804

Vesna Prekopic: Så behöver skolan jobba mot brott

20 september 2023

Skolan är den vanligaste brottsplatsen för Sveriges unga. Vad behöver vi göra för att vända utvecklingen? På onsdagsmorgonen den 20

SVT:s friskolekritiska vinkling sprack – men de körde ändå

19 september 2023

På tisdagen publicerade SVT Nyheter Småland ett nyhetsinslag om att Växjös kommunala skolor går back. Boven i dramat? Ja, enligt

Så många svenskar vill behålla skolvalet

11 september 2023

Friskolor ifrågasätts ofta i debatten. Men en opinionsundersökning från Demoskop visar att stödet för det fria skolvalet är överväldigande bland

Skolan som brottsplats – är skolan maktlös?

11 september 2023

Svenska Dagbladets kultursida hade i förra veckan en artikel av Linnea Lindquist om våldet i skolan och maktlösheten man kan