Skolkommunalrådet i Göteborg, Viktoria Tryggvadottir Rolka (S), vill inte betala ut högre skolpeng till stadens friskolor – trots att de kommunala skolorna ska få mer pengar tilldelade. Detta strider mot skollagen. Och Göteborgs stads egen grundskoleförvaltning är mycket kritiska till de rödgröna politikernas beslut att hålla inne 90 miljoner kronor, rapporterar Göteborgs-Posten.

I tidningen Vi Lärare intervjuas Ulla Hamilton, vd på Friskolornas riksförbund, om Göteborgs beslut om att undanhålla friskolorna pengar. Läs artikeln här.

– Göteborg struntar i skollagen. Hur kan en politiker ens uttala sig på det där sättet? Helt otroligt! Politikerna ska företräda alla medborgare och i Göteborg går nu 20 procent av eleverna i friskolor, säger Ulla Hamilton till Vi Lärare.

Lotta Krus om högskolerapport: Känns fel för våra lärare att höra att de fuskar

04 april 2024

Lotta Krus, chef för grundskolesegmentet på friskolekoncernen AcadeMedia, har jobbat länge med likvärdig betygsättning på koncernnivå. Hon tycker att det

Frans Björnsson om högskolerapport: ”Utmaningar med metoden”

04 april 2024

Frans Björnsson, på skolinformations och jämförelsetjänsten Ednia.se, berättar vad han tänker om Skolverkets och Universitetskanslerämbetets rapport ”Till högskolan från gymnasieskolan”.

Seminarium: Presterar friskolornas elever sämre på högskolan?

21 mars 2024

Rapporten Till högskolan från gymnasieskolan, om hur studenter presterar på högskolestudier efter gymnasiet, har fått stor uppmärksamhet i media. Bilden

”Skyll inte på friskolorna när eleverna räknar fel”

21 mars 2024