Hur påverkar det en skola när en elev blir ihjälskjuten? 2020 föll Adriana, 12, offer för gängvåldet när hon var ute och rastade sin hund på kvällen – och sköts till döds. Adriana var elev på Freinetskolan Kastanjen i Botkyrka, där hennes klass gick ut så sent som i våras. Hur har våldet påverkat skolan? Och hur jobbar man mot gängkriminaliteten på Kastanjen?

Den 7 december bjöd Friskolornas riksförbund in till ett frukostseminarium om hur skolan kan bidra till att bekämpa gängen.

En av talarna var Kastanjens rektor, Maria Nordheden Gard. Vi tog ett samtal med henne efter seminariet för att prata mer.

Du kan se hela frukostseminariet Så kan skolorna bidra till att bekämpa gängen här.

Professor Randi Hjalmarsson: Så kan utbildning bidra i kampen mot brott

08 december 2023

Hur ska samhället mota gängbrottsligheten i grind? Och vad är skolans roll? Den 7 december bjöd Friskolornas riksförbund in till

Martin Marmgren: Så samverkar polisen med skolor