11 februari 2016

Andreas Arvidsson började jobba med Public Affairs och kommunikation på Friskolornas riksförbund den 8 februari. Tidigare har han bland annat varit politiskt sakkunnig hos förra utbildningsministern Jan Björklund. Här får du veta mer om Andreas.

Vem är du?

– Jag har läst statsvetenskap och nationalekonomi i Lund. Tidigare har jag arbetat för det som på den tiden hette Folkpartiet. Jag har framförallt sysslat med socialförsäkringar, migration och då förstås utbildningsfrågor. Fram till valet 2014 var jag politiskt sakkunnig, med ansvar för högskola och forskning, åt Jan Björklund. 

Vad är det bästa med att börja jobba på Friskolornas riksförbund?

– Friskolorna befinner sig i ett superintressant politiskt läge med mycket fakta som talar för medlemmarna men med utmaningen att vi ibland möts av en oförtjänt negativ inställning som baseras på myter och förutfattade meningar.  Det är med andra ord ett spännande läge om man ska arbeta med påverkan. Vi har ju det starkaste argumentet– verkligheten talar för vår sak.  

Har du annan erfarenhet som kan komma till nytta?

– Tiden på utbildningsdepartementet är förstås den viktigaste erfarenheten och har gett mig både kunskap och ett stort kontaktnät. 

Andreas tar över efter Carl-Otto Berg som börjar jobba på Almega.

Lotta Krus om högskolerapport: Känns fel för våra lärare att höra att de fuskar

04 april 2024

Lotta Krus, chef för grundskolesegmentet på friskolekoncernen AcadeMedia, har jobbat länge med likvärdig betygsättning på koncernnivå. Hon tycker att det

Frans Björnsson om högskolerapport: ”Utmaningar med metoden”

04 april 2024

Frans Björnsson, på skolinformations och jämförelsetjänsten Ednia.se, berättar vad han tänker om Skolverkets och Universitetskanslerämbetets rapport ”Till högskolan från gymnasieskolan”.

Storbråk om skolpengen i Göteborg

04 april 2024

Skolkommunalrådet i Göteborg, Viktoria Tryggvadottir Rolka (S), vill inte betala ut högre skolpeng till stadens friskolor – trots att de

Seminarium: Presterar friskolornas elever sämre på högskolan?

21 mars 2024

 Rapporten Till högskolan från gymnasieskolan, om hur studenter presterar på högskolestudier efter gymnasiet, har fått stor uppmärksamhet i media. Bilden