Friskolornas riksförbund arrangerar i samarbete med Internetstiftelsen ett seminarium om förberedelse för digitala nationella prov (DNP) 2023. Seminariet riktar sig till mindre fristående huvudmän som behöver förbereda sig för att ansluta till Skolverkets provplattform för DNP. I maj 2020 arrangerade förbundet ett introducerande seminarium i ämnet. Det kommande tillfället ska ses som en uppföljning och kommer sannolikt följas med fler under våren. Ni är varmt välkomna att delta även om ni inte deltog i maj.

För att kunna ansluta till Skolverkets provplattform för digitalt nationellt prov behövs digitala enheter, lokalt nätverk och bredbandsuppkoppling. Därutöver behövs även en säker funktion för inloggning (IdP) och förmåga att föra över användaruppgifter till Skolverket. På detta seminarium diskuteras Skolverkets krav för inloggning till Skolverkets provplattform och vilka lösningsalternativ som finns utgående från huvudmännens olika förutsättningar.

På seminariet medverkar talare från Skolverket och Internetstiftelsen.

Anmäl dig redan nu genom att fylla i formuläret här och klicka på skicka! Agenda och innehåll publiceras så snart det är möjligt.

När: 2 februari 2021
Tid: Kl. 14:00-15:30
Hur: Via distans. Länk publiceras i god tid innan eventet!