I TV4 Nyhetsmorgon pratade Ulla Hamilton, vd på Friskolornas riksförbund, om betygsinflation.

Rapporten från Skolverket och Universitetskanslerämbetet (UKÄ), som visar att friskolors elever klarar sig sämre på högskolan under det första läsåret, har stora brister, enligt Hamilton, som tycker att rapporten borde ha jämfört elever på samma utbildningar och inte bara inom samma utbildningsområde.

Men det stora problemet, enligt Ulla Hamilton, är betygssystemet.

– Det är ett jätteproblem att vi har ett betygssystem som inte är kvalitetssäkrat. Betygskriterierna är för flummiga, säger Ulla Hamilton i TV4 Nyhetsmorgon.

Se inslaget i TV4 Nyhetsmorgon här.

Lotta Krus om högskolerapport: Känns fel för våra lärare att höra att de fuskar

04 april 2024

Lotta Krus, chef för grundskolesegmentet på friskolekoncernen AcadeMedia, har jobbat länge med likvärdig betygsättning på koncernnivå. Hon tycker att det

Frans Björnsson om högskolerapport: ”Utmaningar med metoden”

04 april 2024

Frans Björnsson, på skolinformations och jämförelsetjänsten Ednia.se, berättar vad han tänker om Skolverkets och Universitetskanslerämbetets rapport ”Till högskolan från gymnasieskolan”.

Storbråk om skolpengen i Göteborg

04 april 2024

Skolkommunalrådet i Göteborg, Viktoria Tryggvadottir Rolka (S), vill inte betala ut högre skolpeng till stadens friskolor – trots att de

Seminarium: Presterar friskolornas elever sämre på högskolan?

21 mars 2024

Rapporten Till högskolan från gymnasieskolan, om hur studenter presterar på högskolestudier efter gymnasiet, har fått stor uppmärksamhet i media. Bilden