11 december 2018

Med anledning av den nya ägar- och ledningsprövning för friskolor som införs från och med den 1 januari 2019 har Friskolornas riksförbund ställt frågor till Skolinspektionen.

Rikspolisstyrelsen (RPS) och Upphandlingsmyndigheten har i ett brev den 10 mars 2017 uppmärksammat finansdepartementet på att hanteringen av utdrag ur belastningsregistret utgör ett omfattande arbete för RPS.

Frågorna som förbundet ställt till Skolinspektionen handlar därför om hur kravet på utdrag ur belastningsregistret påverkar myndighetens handläggningstid vid tillståndsprövning och om den höga belastning som RPS vittnar om påverkar i vilket utsträckning Skolinspektionen kräver utdrag. 

Dessutom undrar förbundet hur Skolinspektionen kommer hantera frågan om behandling av personuppgifter vid prövning av kompetens och lämplighet.

Läs hela brevet här (Pdf, nytt fönster)

 

Olof Granström: Så framtidssäkrar vi skolan

06 maj 2024

Olof Granström, statsvetare och ekonom, som tidigare jobbat nära Hans Rosling på Gapminder, deltog i vår årsmöteskonferens Så kan friskolor

Pär Lager: Så fungerar Ukraina trots kriget

06 maj 2024

Pär Lager vid Försvarshögskolan deltog i vår årsmöteskonferens Så kan friskolor bidra i en orolig tid. Du kan se hela

Niklas Arnberg: Så pandemisäkrar vi skolan

06 maj 2024

Niklas Arnberg, professor i virologi och generalsekreterare för Virus- och pandemifonden, deltog i vår årsmöteskonferens Så kan friskolor bidra i

Torbjörn Kock (S): Så kan vi mäta kvalitet i skolan

06 maj 2024

Torbjörn Kock (S) är ordförande i Barn- och ungdomsnämnden i Nyköping. Där har de utarbetat 17 nyckeltal för att mäta