15 februari 2017

I samband med Safer Internet Day 2017 tog Surfa Lugnt fram ett kostnadsfritt lektionsmaterial om risker, möjligheter och beteenden på nätet. Ladda ner materialet här.

Safer Internet Day instiftades 2004 med syfte att öka kunskapen och informera om barn och ungas närvaro på internet. Tanken är att ägna en del av dagen åt att diskutera och reflektera över beteenden på nätet. Mer än 56 länder och 150 företag är aktiva i kampanjen.

I samband med Safer Internet Day 2017, som i år inföll den 7 februari, tog Surfa Lugnt fram ett kostnadsfritt lektionsmaterial. Materialet är framtaget av experter inom Surfa Lugnt, den primära målgruppen är grundskolor.

Material et består av ett Powerpoint-material med tillhörande talmanus. Det finns en längre och en kortare version.

Ladda ner materialet här:

Powerpoint, lång version (Ppt)

Talmanus, lång version (Doc)

Powerpoint, kort version (Ppt)

Talmanus, kort version (Doc)

Lotta Krus om högskolerapport: Känns fel för våra lärare att höra att de fuskar

04 april 2024

Lotta Krus, chef för grundskolesegmentet på friskolekoncernen AcadeMedia, har jobbat länge med likvärdig betygsättning på koncernnivå. Hon tycker att det

Frans Björnsson om högskolerapport: ”Utmaningar med metoden”

04 april 2024

Frans Björnsson, på skolinformations och jämförelsetjänsten Ednia.se, berättar vad han tänker om Skolverkets och Universitetskanslerämbetets rapport ”Till högskolan från gymnasieskolan”.

Storbråk om skolpengen i Göteborg

04 april 2024

Skolkommunalrådet i Göteborg, Viktoria Tryggvadottir Rolka (S), vill inte betala ut högre skolpeng till stadens friskolor – trots att de

Seminarium: Presterar friskolornas elever sämre på högskolan?

21 mars 2024

Rapporten Till högskolan från gymnasieskolan, om hur studenter presterar på högskolestudier efter gymnasiet, har fått stor uppmärksamhet i media. Bilden