26 augusti 2015

På måndag, den 31 augusti, lanserar Friskolornas riksförbund Twitterkampanjen #minfriskola. Varje vecka kommer en av förbundets medlemmar twittra från vårt konto @friskola (twitter.com/friskola) under hashtag #minfriskola. Först ut att twittra är Johan Sjölin som just startat grundskolan Pops Academy i Stockholm. Johan har tidigare bl a också startat Rytmus.

tw_minfriskola.pngSyftet med kampanjen är att visa vardagen på friskolorna och att i förlängningen öka kunskapen om hur en dag på en friskola kan se ut.

– Vi vill med hjälp av våra medlemmar sprida bilder och berättelser från verkligheten på friskolorna. Jag tror det blir en spännande inblick i verksamheterna där vi både får ta del av en del nyheter, men också att det i vissa delar kanske inte är så annorlunda, säger Ulla Hamilton, vd på Friskolornas riksförbund.

Alla kan vara med

Medlemmar i Friskolornas riksförbund kommer att twittra från förbundets konto @friskola, men alla får gärna ansluta sig till kampanjen och twittra under #minfriskola.

– Vi ser gärna att så många friskolor och fristående förskolor som möjligt använder #minfriskola från sina egna konton också. Elever, föräldrar och andra med anknytning till en friskola får förstås också jättegärna ansluta sig till kampanjen, säger Ulla Hamilton.

Vill du twittra från @friskola?

Medlemmar som deltar i kampanjen och twittrar från förbundets konto får en chans att visa sin verksamhet nationellt för de 2000 följare som Friskolornas riksförbund har på Twitter. Vi kommer också att sprida bilderna och berättelserna vidare på Facebook. Förhoppningsvis kan det ge fler följare till medlemmarnas egna sociala medier.

Är du medlem och vill twittra från förbundets konto @friskola? Hör av dig till oss på info@friskola.se så berättar vi mer!

Vd intervjuar Malin Nordesjö, Tisenhultgruppen

19 februari 2024

Malin Nordesjö är ägare och vd på Tisenhultgruppen, som bland annat driver Futuraskolorna. Här intervjuas hon av Ulla Hamilton, vd

#skolberättelser – sanningen om friskolor