22 maj 2014

… som kommer ha två fartyg på plats mitt i hamnen under Almedalsveckan där förbundets medlemmar har möjlighet att bo till reducerat pris.

PaulsenVarför kommer Marina läroverket vara på plats i Visby?
– Vi vill synas och vi tror att friskolefrågan kommer bli het under årets Almedalsvecka.

Berätta lite om fartygen Älva och Belle Amie som ni seglar över med.
– Båda fartygen är byggda i stål i början på 1900-talet. De används idag i huvudsak som skolsegelfartyg i vår verksamhet. Vi seglar med våra elever året runt – vinterhalvåret på sydligare breddgrader. Vill man kika på hur skeppen ser ut kan man gå in på vår hemsida.

Om man blir sugen på att bo på båt i Almedalen, vem ska man kontakta då?
– Man kontaktar Lena Dahlén på Marina läroverket på telefon 08-85 32 00 alternativt info@klartskepp.se

Vad kostar det och vad ingår?
– Det kostar mellan 450-750 kr per natt beroende på hur många nätter man bokar. Då ingår plats i fyrmanshytt och en rejäl frukost. Det finns naturligtvis dusch och toalett ombord. Sängkläder ingår.

Vilken är den viktigaste frågan i Almedalen i år?
– Friskolefrågorna naturligtvis! Vi måste vara många friskoleförespråkare på plats denna vecka för att framföra våra viktiga budskap.

Vd intervjuar Malin Nordesjö, Tisenhultgruppen

19 februari 2024

Malin Nordesjö är ägare och vd på Tisenhultgruppen, som bland annat driver Futuraskolorna. Här intervjuas hon av Ulla Hamilton, vd

#skolberättelser – sanningen om friskolor