04 september 2015

Raoul Wallenbergskolorna har startat en insamling inom Röda korset. Pengarna går till akut nödhjälp som mat, vatten, kläder, sjukvård och pengarna ger människor tak över huvudet. Friskolornas riksförbund uppmanar nu andra friskolor och fristående förskolor att följa efter.

Vi har alla sett bilderna de senaste dagarna – människoödena är gripande. Vi bevittnar just nu den största flyktingkatastrofen sedan andra världskriget. I ett läge som detta finns det mycket vi kan göra. Raoul Wallenbergskolorna har startat en insamling inom Röda korset. Pengarna går till akut nödhjälp som mat, vatten, kläder, sjukvård och pengarna ger människor tak över huvudet.

Friskolornas riksförbund uppmanar nu andra friskolor och fristående förskolor att följa efter. Det är superenkelt: gå in via länken och starta en egen insamling!

Starta egen insamling hos Röda Korset (nytt fönster)

Olof Granström: Så framtidssäkrar vi skolan

06 maj 2024

Olof Granström, statsvetare och ekonom, som tidigare jobbat nära Hans Rosling på Gapminder, deltog i vår årsmöteskonferens Så kan friskolor

Pär Lager: Så fungerar Ukraina trots kriget

06 maj 2024

Pär Lager vid Försvarshögskolan deltog i vår årsmöteskonferens Så kan friskolor bidra i en orolig tid. Du kan se hela

Niklas Arnberg: Så pandemisäkrar vi skolan

06 maj 2024

Niklas Arnberg, professor i virologi och generalsekreterare för Virus- och pandemifonden, deltog i vår årsmöteskonferens Så kan friskolor bidra i

Torbjörn Kock (S): Så kan vi mäta kvalitet i skolan

06 maj 2024

Torbjörn Kock (S) är ordförande i Barn- och ungdomsnämnden i Nyköping. Där har de utarbetat 17 nyckeltal för att mäta