Friskolornas riksförbund vill bjuda in skolpolitiskt intresserade kristdemokrater för att diskutera effekterna av utredningen En mer likvärdig skola som just nu är aktuell. Utredningen har som du säkert vet en rad förslag om bland annat skolans finansiering och hur skolor ska anta elever som skulle innebära stora förändringar för Sveriges skolor.

 

Friskolornas riksförbund vill gärna bidra med att berätta om friskolors perspektiv på förslagen. Till mötet har vi därför bjudit med Per Egon Johansson som är vd för Raoul Wallenbergskolorna. Per Egon har även en bakgrund i KD som bland annat statssekreterare. I övrigt deltar Ulla Hamilton, vd för Friskolornas riksförbund samt Andreas Arvidsson från Friskolornas riksförbund.

Vi hoppas att mötet ska ge en bild av hur det aktuella förslaget kan komma att påverka förutsättningarna för skolvalet och för att driva friskola och vi är givetvis också intresserade av att höra dina synpunkter på förslaget i sig och kring skolvalet och friskolor i stort.

 

Hoppas du kan delta! Anmälan får gärna innehålla namn och ditt förtroendeuppdrag och görs till andreas.arvidsson@friskola.se

 

Tid: kl 14.00-15.00 onsdagen den 26 maj.

Mötet sker över Teams.