20 april 2023

Två decennier av ytterligare arbetsstörningar i skolans vardag kan inte vara vad Sveriges elever och lärare behöver.

Skillnaderna över landet är för stora. Det håller vi med om. Men vi tror att skolan tjänar på att arbeta fokuserat med de utmaningar den nu står inför: att kvalitetssäkra betygssystem, minska lärarbristen, mäta och jämföra kvaliteten i utbildningen och få ett större kunskapsfokus. Vi hoppas att svensk skola ska få ägna sig åt detta – snarare än åt den organisatoriska omläggning som ett förstatligande skulle innebära, skriver Ulla Hamilton, Friskolornas riksförbund, i en replik i Dagens Samhälle.

Debatt: Sundbyberg har undanhållit pengar från friskoleelever

20 november 2023

”En fråga förblir obesvarad när politiker och andra opinionsbildare går till attack mot friskolor. Varför väljer så många friskolor? Sedan

Debatt: Ge hemmasittare bättre chans att hänga med