Mer om Magnus Selberg

Nya Läroverket är Luleås första fristående grundskola som sträcker sig från förskoleklass till årskurs 9. Arbetsformer där elevinflytande och elevernas förmåga att själv ansvara och driva en process framåt ges stort utrymme på skolan.

magnus_selberg.png STYRELSEPORTRÄTT | Nya Läroverket i Luleå startades 2006 av pedagogikdoktorn Gunvor Selberg. Magnus Selberg, som bland annat har yrken som styrman på SAS och examen i pedagogik på sin meritlista, är vd. Skolan är Luleås första fristående grundskola som sträcker sig från förskoleklass till årskurs 9.

Nya Läroverkets profil är Art & Science och det arbetar eleverna med en dag i veckan.

– Bild, musik och slöjd tillsammans med matematik och naturvetenskap har en särskilt stor plats i vår verksamhet. Att kunna visualisera ett problem eller att ges möjlighet att praktiskt tillämpa ett teoretiskt problem ger eleverna ökad förståelse och kunskap, säger Magnus Selberg.

Eleverna på Nya Läroverket får också träna på arbetsformer där elevinflytande och den egna förmågan att själv ansvara och driva en process framåt ges stort utrymme. Utöver den ordinarie undervisningen så erbjuds eleverna extra skola och mer tid för lärande.

Pedagogerna på skolan driver var och en två av de olika klubbar som finns på skolan. Klubbarna utgår från skolans alla ämnen, men det finns också klubbar med specialinriktningar. Populära klubbar är musikal, foto, olika idrotter, jägarexamen och dans. Nya Läroverket har 700 elever och 90 anställda.