Förbjuda vinst i friskolor är inte prioriterad fråga hos allmänheten

IPSOS 2017 | Vinstfrågan kommer långt ner på listan över allmänhetens önskade åtgärder i skolan. Det visar en ny undersökning från Ipsos. 85 procent av alla grundskoleelever går i kommunala skolor, men regeringen och Vänsterpartiet vinklar frågan om skolans resultat till att handla om friskolors eventuella vinst. Men Ipsos undersökning visar att bara 15 procent av (s)-väljarna anser att vinstförbud är en av de tre viktigaste faktorerna för att den svenska skolan ska utvecklas åt rätt håll.

Friskolornas riksförbund avstyrker bestämt välfärdsutredningens förslag om ett vinsttak. Ladda ner remissvaret här.

Friskolornas riksförbund avstyrker bestämt välfärdsutredningens förslag om ett vinsttak. Förslaget tvingar 77 procent av aktörerna till en rörelsemarginal under 2 procent. Allra hårdast drabbas de små och de ideella skolorganisationerna. - Blir förslaget verklighet innebär det kaos i svensk skola i en tid då allt fokus borde ligga på kvalitet och på att vända resultatutvecklingen i skolan, säger Ulla Hamilton, vd på Friskolornas riksförbund.

Så berättade förskolan för föräldrarna om faran med Reepalus förslag

Camilla Lindgren är VD för fristående Verbala stigar förskolor och är en av våra medlemmar som gjort räknesnurran på Friskolornas riksförbunds hemsida. Räknesnurran visar hur en fristående verksamhet påverkas om förslagen om vinstbegränsning blir verklighet. Förslag skulle drabba alla, oavsett storlek och driftsform. Camilla har dessutom bidragit till opinionsbildningen kring förslaget genom att berätta både för föräldrar och medarbetare vad konsekvenserna skulle bli för Verbala stigar.

Visa fler…