Ämne: Politik

Fel om vinsttak i Morgonstudion - Öppet brev till statsministern

I morse medverkade statsministern i SVT:s Morgonstudion, och svarade bland annat på en fråga om regeringens förslag till vinsttak för välfärdsföretag. Vi noterade att den information statsministern fått om förslaget är grovt felaktig. Vinsttaket är inte beräknat på vanligt sätt, utan utgår ifrån ”bokfört operativt kapital”. Vi är beredda att när som helst träffa statsministern med medarbetare för att utförligt visa hur förslaget ser ut och vilka dramatiska effekter det skulle få de berörda företagen och därmed många människors välfärd och valmöjligheter.

Remissvar: Friskolornas riksförbunds yttrande över betänkandet Kvalitet i välfärden – bättre upphandling och uppföljning (SOU 2017:38)

Friskolornas riksförbund beklagar att utredaren valt att avstå från att lämna förslag på kvalitetskrav inom välfärdsområdena. Utifrån ett skattebetalarperspektiv är det anmärkningsvärt att utredaren kommer fram till att det inte går att mäta kvalitet i välfärden. Utredaren väljer att hålla fast vid det förslag till vinstbegränsning som har avfärdats som orimligt av många tunga remissinstanser. Vi har redan tidigare avvisat detta i vårt yttrande till ”Ordning och reda i välfärden”.

Så berättade förskolan för föräldrarna om faran med Reepalus förslag

Camilla Lindgren är VD för fristående Verbala stigar förskolor och är en av våra medlemmar som gjort räknesnurran på Friskolornas riksförbunds hemsida. Räknesnurran visar hur en fristående verksamhet påverkas om förslagen om vinstbegränsning blir verklighet. Förslag skulle drabba alla, oavsett storlek och driftsform. Camilla har dessutom bidragit till opinionsbildningen kring förslaget genom att berätta både för föräldrar och medarbetare vad konsekvenserna skulle bli för Verbala stigar.

Visa fler…