Opinion

Här finns det senaste opinionsmaterialet från Friskolornas riksförbund; debattartiklar, rapporter och remissvar.

Aktuellt

Ska man skratta eller gråta åt Reepalufarsen – det är våra skattepengar de gör av med

Idag replikerar Ilmar Reepalus rapportleverantör Joachim Landström på såväl Li Janssons och min artikel i SvD i fredags som på Ilmar Reepalu själv. Det vi bevittnar nu är unikt. Den person, som enligt Reepalu har levererat underlaget till hur begränsningar av vinster i välfärdsföretag ska utformas, tar avstånd från sin beställare Reepalus kommentarer kring hur rapporten ska användas och förslaget utformas.

Visa fler…

Rapporter

Information - ett verktyg för bättre skolsystem

IFN 2016 | Ett välfungerande skolvalssystem kräver att föräldrar och elever tar hänsyn till skolors kvalitet när de gör sina val. Dessutom behöver myndigheter veta vilka skolor som presterar mer och mindre bra för att kunna utkräva ansvar och sätta in stöd. Tillgången till information om skolkvalitet kan därför ha betydelse för hur bra utbildning eleverna får. I den här rapporten analyserar Henrik Jordahl, IFN, och Gabriel Heller Sahlgren, London School of Economics och affilierad till IFN, forskning om hur föräldrar, elever och andra aktörer reagerar på information om utbildningskvalitet. Författarna ger också ett antal rekommendationer för att förbättra den svenska skolans informationssystem.

Alla ämnen

A-Ö