Frukostseminarium 5/2: Statliga insatser på en kommunal skola

Kom och lyssna på Tommy Lagergren, biträdande generaldirektör på Skolinspektionen, som berättar om fallet med Storvretsskolan och myndighetens verktyg för att åtgärda dåligt fungerande skolor.

Just efter årsskiftet meddelade Skolinspektionen att den kommunala Storvretsskolan inte förmådde komma till rätta med sina allvarliga brister på egen hand och att myndigheten beslutat att sätta in egen ledande personal på skolan. Det är första gången någonsin som staten genomför en sådan insats.

Varför fattade Skolinspektionen just det här beslutet just nu? Vilka verktyg har staten för att komma till rätta med kvalitetsbrister i svenska skolor? Vad krävs för att fatta beslut om att gå in i en kommunal skola? Vad händer när Skolinspektionens insats på Storvretsskolan är över?

Kom till vårt frukostseminarium och lyssna på Tommy Lagergren, biträdande generaldirektör på Skolinspektionen, som berättar om fallet med Storvretsskolan och myndighetens verktyg för att åtgärda dåligt fungerande skolor.

När: Tisdagen den 5 februari, kl 8.00-9.00. En lättare frukost serveras från kl 7.30.

Var: Friskolornas riksförbund, Sturegatan 11 i Stockholm.

Välkommen!

Anmäl dig

Anmälningen är stängd

Seminariet är kostnadsfritt, men kräver anmälan. Vi tillämpar principen först till kvarn. Anmäld som inte nyttjar sin plats kommer att debiteras 300 kr.