Välkommen till Friskolornas riksförbunds årsmöteskonferens 2016

Välkommen till en dag med stort fokus på lärarna; vad gör vi åt lärarbristen och vilka förväntningar behöver ställas på lärarna, nu och i framtiden? Inbjuden gäst är bland andra Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning. Kom och träffa friskolevänner och kollegor under en innehållsrik dag!

Helene Hellmark Knutsson

Helene Hellmark Knutsson. Foto: Mikael Lundgren/Regeringskansliet

I samband med årsmötet erbjuds en kostnadsfri heldagskonferens med aktuella och intressanta programpunkter. Du som medlem är hjärtligt välkommen till hela dagen!

Temat för dagen är aktuella kvalitetsfrågor. Inbjuden gäst är bland andra Helene Hellmark Knutsson, socialdemokratisk minister för högre utbildning och forskning. Vi har under dagen stort fokus på lärarna med diskussioner om vad vi göråt lärarbristen och vilka förväntningar som behöver ställas lärarna, nu och i framtiden? Dessutom lyfter vi frågan hur nyanlända elever kan få en bra skolgång i Sverige. Hur ny digital teknik kan användas i undervisningen kommer att genomsyra hela konferensdagen.

Lunch ingår och dagen avrundas med ett mingel som vi hoppas att alla vill stanna på. Passa på att träffa friskolevänner och kollegor under en innehållsrik dag! 

Konferensen är kostnadsfri, men kräver anmälan.

Den här sidan uppdateras vartefter att detaljerna blir klara.

Anmälan

INGA PLATSER KVAR

Tid och plats

Torsdag 14 april, Hotel Birger Jarl, Birger Jarlsgatan 61 A, Stockholm (visa på karta)

Program, preliminärt

08.30 Registreringen öppnar

09.00 Friskolornas utmaningar och framgångar

Mikaela Valtersson, ordförande Friskolornas riksförbund, hälsar välkommen och inleder konferensen

09.15 En skola med kvalitet för alla               

Med många nyanlända elever står skolorna inför stora utmaningar. Hur kan ett systematiskt kvalitetsarbete som inkluderar alla se ut? Hur kartlägger vi nyanländas kunskaper? Hur kan vi använda modern teknik i det arbetet?

Medverkande: Fredrik Lindgren - vd Kunskapsskolan, Claes Bromander – grundare Växjö Fria Gymnasium, Emma Jacobsson - förskolechef Färe Montessori Sibbhult och Linus Gunnarsson - vd Komplementskolan/Studi.se

10.30 Paus och möjlighet att träffa utställare

10.45 Lärare till alla – hur får fler elever tillgång till bra lärare?

Lärarbristen är stor och det behövs insatser för att trygga elevernas tillgång till bra lärare. Hur blir läraryrket mer attraktivt? Kan vi skapa fler vägar till läraryrket? Hur kan modern teknik användas i lärarnas arbete?

Medverkande: Ida Karlbom Gidlund – vd Teach for Sweden, Jessica Håkansson – rektor Framtidskompassen, Torvid Hafström – vd Learnox och Mattias Boström - produktchef på Sensavis och tidigare rektor och specialpedagog.

12.00 Lunch och möjlighet att träffa utställare

13.30 Helen Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning

14.30 Framtidens skola – en skola för framtiden?

Sällan har skolan stått inför så stora utmaningar som nu med fallande resultat och akut lärarbrist i kombination med stora mängder nyanlända. Samtidigt rusar utvecklingen fram utanför skolans väggar, med MOOCs-lösningar, artificiell intelligens och en explosionsartad utveckling inom hjärnforskningen. För att nämna något. Så vilken skola ska vi skapa på sikt, bortom den tsunami som nu sköljer över oss?

Medverkande: Mats Lindgren, vd Kairos Future

15.15 Paus och möjlighet att träffa utställare

15.30 Friskolornas riksförbunds årsmöte

Ca 17. 00 Avslutning och mingel

Moderator för konferensen är Karin Svanborg-Sjövall, vd Timbro.

Årsmöteshandlingar

Årsmöteshandlingar kommer att publiceras på medlemssidorna vartefter de blir klara. För att komma åt dem behöver du logga in med dina inloggningsuppgifter. Handlingarna kommer också att delas ut på plats.

Boende

Hotel Birger Jarl har reserverat ett antal rum för deltagare på konferensen. Kontakta Hotel Birger Jarl för rumsbokning, tfn: 08 674 18 00. Bokningskod att uppge: 2378105. Rummen är reserverade t o m 20 mars. Rummen kostar per styck 1290:- inkl. moms. I priset ingår frukost. 

Kommunikationer

Tunnelbana Grön linje, hållplats Rådmansgatan, sedan promenad ca 500 meter. Se reseintruktioner på sl.se.

Frågor

Har du frågor om konferensen kan du kontakta kansliet på info@friskola.se eller på 08-762 77 58.