Utbildning: Att leda skolans systematiska förbättringsarbete med hjälp av Modellen

Utbildning för skolhuvudmän och rektorer som leder och utvecklar skolans struktur för systematiskt förbättringsarbete och resultatstyrning. Utbildningen är ett samarbete mellan Friskolornas riksförbund och Successful Schools och är öppen för medlemmar i förbundet.

Event_SF_750_500.jpg

Ladda ner fullständig utbildningsinformation här (Pdf)

Den här utbildningen är för dig/er som ska leda förbättringsarbetet. Den ger er möjlighet att systematisera och fokusera undervisningsprocessen ännu mer på det som ska levereras: kursplanerna och kunskapskraven. Den ger er samma struktur som forskningen har visat karaktäriserar framgångsrika skolor som förbättrar sina resultat och gör skillnad. Den ger er möjlighet att genomföra skolans uppdrag välgrundat, likvärdigt och rättssäkert. Ni får ta del av erfarenheter om hur ni gör detta till er skolas vardag – på riktigt – hela vägen från klassrummet till styrelsen.

Under fyra dagar (2+2) fokuserar vi på skolans undervisningsprocess och hur du som ledare och chef kan leda och styra arbetet för varje elevs bästa resa genom skolan. Utbildningen bedrivs i internatform och består totalt av fyra workshops/dagar. Utbildningen är förlagd till natur- och vattennära Villa Källhagen på Gärdet i Stockholm. 

Utbildningsledare är Mats Rosenkvist

Mats Rosenkvist började arbeta med skolans uppdrag 1999. Han har mött 1000-tals lärare samt 100-tals rektorer som konkret och uppskattad konsult, utbildningsledare och föreläsare. Under de senaste tio åren har han haft uppdrag där han under flera terminer eller läsår jobbat med systematiskt förbättrings­arbete och resultatstyrning i rektorsgrupper i hela kommuner och friskole­organisationer. Mats har skapat flera olika verktyg för lärare och rektorer och nu senast Modellen för systematiskt förbättringsarbete i undervisningsprocessen.

Mats svarar på dina frågor om utbildningen. Du når honom på 010-516 40 90.

När?

  • Tillfälle 1: den 7 och 8 maj
  • Tillfälle 2: den 8 och 9 oktober

(båda tillfällen ingår i utbildningen)

Var?

Villa Källhagen i Stockholm (visa plats på karta)

Pris

19.500 kr per person, exklusive moms.

I utbildningspaketet ingår följande:

  • kursmaterialet Modellen (värde 3.950 kr)
  • möjlighet till feedback och sparring från kursledaren mellan workshop-tillfällena
  • fika, frukt, dryck, luncher och middagar

Tillkommer: resa och logi. Om man så önskar finns rum att boka på Villa Källhagen.

Anmälan

Anmäl dig här

Anmäl dig senast den 9 april. Antalet platser är begränsat.

Frågor

Mats svarar på dina frågor om utbildningen. Du når honom på 010-516 40 90.